22 Aralık 2011 Perşembe

Remzi Kitabevi Maceram

Ben 2008 yılında Sakarya Üniversitesi Pamukova Meslek Yüksek okuluna kaydoldum. Pazarlama bölümünü bitirdim. Gezmek, tozmak ve tembellik dolayısıyla okulumu 3 senede bitirdim.
2010 Yaz okulundan sonra hala 4 dersim daha vardı. Artık yurtta falan kalamazdım. Boş boş evde de oturamazdım. Her genç gibi kariyer.net e üye oldum. Hayatımda stajım haricinde hiç çalışmamıştım. Açıkçası ne iş yapabileceğimi de bilmiyorum. Sadece boş boş kariyer net te bakınıyordum. Bir kaç çağrı merkezine ve remzi kitabevine başvurdum.
Yalnızca remzi kitabevi başvuruma yanıt verdi. İlk defa bir iş görüşmesine gidecektim. Ne giyeceğimi de bilemiyordum. Sonra dedim ki kitapçı dediğin; salaş olur, otantik olur, uykusuz olur, ağzı çay kokar, elleri kurumuş, ojeleri yıpranmış olur. Anlayacağınız alelade bir gün gibi kalktım Akmerkez'e koordinatörle görüşmeye gittim. Orada size kendi hazırlamış olduğunuz öz geçmiş haricinde bir öz geçmiş daha doldurtuyorlar. Kendi hazırladığınıza ek olarak adresinizde kaç yıl oturduğunuz sorusu var. tırt. Yaklaşık yarım saat süren bir görüşme oldu. Şu kadar para vereceğiz, şu kadar çalıştıracağız bıdı bıdı. Parayı konuşmayı hiç düşünmemiştim. Sadece evde oturmaktan o kadar sıkılmıştım ki. Bana bir meşgale gerekliydi. Bir iş bulmalıydım ve kitapçı olmak biçilmiş kaftandı. Her şeye hı hı dedim. İki gün sonra Carrefour şubesine ikinci görüşme için çağrıldım. Sanırım 4 gün sonra yani 26 ağustos 2010 da işe başladım. Beni kasiyer seçtiler. İyi ki de öyle olmuş. Kasiyer mağazada en aktif kişidir. Hemen hemen her müşteriyle muhatap olur. Sosyal kişiliktir yani J Tam bana göre işte J
Bir sene dört ay falan oldu. Remzi Kitabevi asgari ücrete gelen zam haricinde bir zam yapmıyor. Ama maaşınızın dakikası bile şaşmaz, asla bir gecikme eksik yatma söz konusu değildir. Zaten bir yerde huzurla çalışıyorsanız az kazanırsınız eğer çok kazanıyorsanız huzurunuz yoktur. Geçtiğimiz ağustos doldu birinci senem eylülde yıllık iznimi kullandım. Aman siz benim yaptığım hatayı yapmayın. İzniniz iki haftamı üç haftamı neyse çıldırıp hepsini tek seferde kullanmayın. Çok pişmanım gerçekten. Ama insan 365 gün çalışıp 14 gün izni duyunca nedense birden kısa devre yapıyor. İlk yıllık iznim işte.
Ayıptır söylemesi iki arkadaşımla bodruma gittik. Yolda okurum diye yanıma kitap aldım. Aman Allahım yüzüne bakmadım kitabın elimle iteledim hep. Zaten ben işe başladığımdan beri evde pek kitap okuyamıyorum. İşyerinde o çekmecede okuduğum kitabın tadını alamıyorum. Kaç kitap bitirdim işyerinde çekmecede okuya okuya J Ama ben okuyup bitirdiğim kitaba sahip olmak istiyorum. Bitirdikten sonra rafına koymak bana çok dokunuyor L Kitapların fiyatları da alınacak gibi değil ki. Özellikle iletişim yayınları çok pahalısın.
Geçtiğimiz haftalarda diğer kasiyer arkadaşım işten ayrıldı. Hoop yanlış bir şey düşünmeyin eğitim hayatına devam etmeye karar verdi. Nasıl bir strese girdim tahmin edemezsiniz. Kafa dengi olması çok önemliydi çünkü. Bütün gün beraber çalışacaktık. Eğer moron biri çıkarsa işin hiçbir zevki kalmayacaktı. Haa bu arada ben ağustos başında tüm derslerimi verip mezun oldum. İşe girerken mezun olunca çıkarım diyordum. Bakalım bir arayışlar içindeyim. Ehem öhöm nerde kalmıştım. Heh yeni personel. Herkese soruyorum öz geçmişinde ne yazıyor? Neciymiş? Kaçlıymış? İsmi Ebru. Cuma günü işe başlayacaktı. Dua mı ettim uyudum J Cuma sabahı kız geldi. Allahım bir lokum. İşi ona ben öğrettim. İşi kapması yarım saat bile sürmedi. Nasıl mutluyum şimdik anlatamam evlensem, evimi ikeadan döşesem bir de oğlum olsa bu kadar mutlu olurdum J Aman aman dağlara taşlara nazar değdirenin dişleri çürüsün, kaşını ortasından kıl fışkırsın.
İşte benim RK maceram J hala devam ediyor bir sürede devam edecek. Aslında ben tiyatrocu olmak isterdim. Bakalım.

19 yorum:

  1. Bende büyük bir hevesle Akmerkez ve Nişantaşı şubeleri için başvurdum.Randevu almak için telefon açacağım ama olası bir görüşme için ne giyeceğimi bilemedim takım elbise mi yoksa günlük bir kıyafetle mi gelsem acaba :) Görüşünü belirtirsen çok sevinirim..Not: Umarım blog sayfana sık sık bakıyorsundur..

    YanıtlaSil
  2. takım elbise mi? sakın ha! olur da kabul edilip işe başlarsan arkadaşların ağzına malzeme olursun :) günlük kıyafet tamamdır. kotta olur. sadece temiz ve ütülü olsun. sana şans dilerim umarım ailemize katılırsın. remzide çalışmak çok keyifli çünkü :)

    YanıtlaSil
  3. Akmerkeze koordinatörle görüşmeye gittim şimdi beni yarın 2.görüşme için Akmerkez'e çağırdılar.Ben yine takım elbise ile giderim diye düşünmüştüm ama ağızlara malzeme olmayı okuduktan sonra şimdi yarın ne giyeceğim tereddütte kaldım :) Günlük giyim tarzıyla mı gitsem :/ Umarım bu mesajı yarın öğlene kadar okur ve cevaplarsın :)) Bu arada güzel dileklerin için çok teşekkür ederim umarım dediğin gibi olur.

    YanıtlaSil
  4. kendimi yetkili gibi hissettim yahuu. bırak artık şu takım elbiseyi de sen hiç çalışanları görmedin mi. kişisel intiharını gerçekleştirmek üzeresin dostum. giy kotunu gömleğini sweatini git yarın görüşmeye. ya da kapşonlu ne bileyim. amaan önemli olan iç güzellik. bol şans.

    YanıtlaSil
  5. Tamam tamam sözünü dinleyip öyle gideceğim :)))

    YanıtlaSil
  6. İş görüşmemi yaptım işe kabul edildim hayırlısı bakalım ..Çok teşekkür ederim fikirlerin için :)

    YanıtlaSil
  7. vaay aramıza hoşgeldin can kardeş :) şimdi sen salıya evraklarını tamamlarsın perşembe cuma gibi işe başlarsın akmerkez yoğundur ama zevklidir. ünlüler falan görüp dedikodusu yapılır bol bol hem oranın kafeside var oh ne güzel hayırlı olsun :)

    YanıtlaSil
  8. Tesekkurler :) bende satıs danısmanlıgı ıcın basvurmustum ama daha once bır magazacılık deneyımım yok pazarlama satıs var:) bende senın gıbı pazarlama satıs okudum afyon kocatepede..ustune acık bıtırdım.Bugun 2 dakıka konustuk konusmadık magaza muduru sen cafe ve dergı reyonundan sorumlu olacaksın işi ogrendıkce kıtap bolumlerınıde ogreneceksın dedı :S

    YanıtlaSil
  9. eee son dorum nedir ? Yorum tarihinden sonra baya bir zaman geçmiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diğer yazılarıma göz atarsanız yaşadıklarıma ve fikirlerime ulaşabilirsiniz.

      Sil
  10. Deneyimleriniz için teşekkürler. Yarın ben de görüşmeye gideceğim. Umarım iyi olur. Çok istiyorum be...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayırlısı olsun :)
      Hangi şube için başvurdun?

      Sil
    2. Kozyatağı Carrefour'da bulunan şubesine başvurdum. Şartlarda anlaştık. ;) Evrakları tamamlamam gerekiyor. Fotoğrafta sağda bulunan hanımefendi de, oranın şube müdürüne benziyor. Siz orada çalışıyorsanız, tuhaf bir tesadüf olacak gibi. :) Hehe...Yazıda da Carrefour geçiyor ve Remzi'nin başka Carrefour şubesi yok galiba. Görüşürüz...

      Kolay gelsin.

      Sil
    3. Remzinin carrefour şubesi olmadığı gibi artık benim gibi bir çalışanı da yok ne yazık ki. Fotoğraftaki cansu değil, eski çalışanlardan bir arkadaşım. Malesef remzi, ben ve benim gibi arkadaşlarımın çoğunu kaybetti :)
      Diğer yazılarıma da göz atarsan fikir sahibi olabilirsin.
      http://denizinkalemi.blogspot.com/2012/01/para-kazanmak-cok-zor.html
      http://denizinkalemi.blogspot.com/2012/08/canm-siz-mi-bakyorsunuz.html
      http://denizinkalemi.blogspot.com/2012/10/simdi-bir-baslk-bulamayacagm.html

      Sil
  11. Okudum üçünü de ve seni anladım ve herkes de böyle düşünmüyor mu zaten? :) Belki ben de senin yaşadıklarını yaşayacağım. Bu konuda tecrübem var ve münakaşayı severim. Neyse ya..Hayırlısı olsun herkes için...

    Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  12. İş başvurusunda bulunmayı düşünüyorum Nişantaşı şubesinde. Maaş hakkında ortalama bir bilgi alabilir miyim senden?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu soruya benim cevap vermem çok uygunsuz olur. İş başvurunu yap bence görüşmeye git kafana yatmazsa istemiyorum dersin.
      Hazıra konmayalım, maceralardan korkmayalım.
      Sevgiler.

      Sil
  13. bende bahçeşehirdeki şubeye başvurmuş bulunuyorum fakat çalışma saatleri hakkında pek bir bilgim yok.bilgi verebilir misiniz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diğer soru için yazdığım gibi, bunu yanıtlayacak kişi ben değilim. Görüşmeye çağrılırsanız yetkili kişiler, ayrıntılı bir şekilde iş hakkında bilgi vereceklerdir.

      Sil