19 Aralık 2011 Pazartesi

TEK ÇOCUK SENDROMU



Tek çocuk sokakta oyun oynamaz. Kar yağar dışarı çıkmaz olan biteni camın ardından izler. Çıkmaya cesaret edemez, arkadaşlık kuramayacağından şüphelenir. Çıkacak olsa annesi iki de bir kontrol eder, pencerenin altında mı diye. O zamanda mahalle çocukları abur cubur almaya gidince biter eğlencesi. Tek çocuk ilk çocuktur. Yalnızdır sıkılır.



Tek çocuk cesurdur, süper kahramandır. Pikachu olur camdan atlar. Spiderman olur koltuk tepesinden diğerine atlar. Yere düşünce “Anneööğğ” diye ağlar. “Üfle üfle, ayy acıyor” diye bağırır. Acı hafifleyince burnunu “hırk, hırk” diye çeker. Annesi onu pış pışlarken uyuya kalır.



Tek çocuk gece birden uyanır korkar. Annesine, babasına seslenir. Uyanmazlar. Kendi kendine düşünür “Ya anneme bir şey olursa?, ya babam yarın ölürse?, ya sabah uyanmazlarsa?” tek çocuk yine ağlamaya başlar “Anneööğğ”. Anne ve baba paldır küldür yataktan kalkar, önce holün sonra çocuğun odasının ışını yakarlar. Tek çocuk onların yaşadığını görür, artık düşünceler gitmiştir kafasından. “Ben sizinle yatacağım” der. Baba tek çocuğu kucağına alır. Onca ağlamadan sonra tek çocuk baygın bir şekilde derin bir uykuya dalar.



Tek çocuk bisiklete binemez paten kayar. Bisiklete binenlerin selesine tutunur. Sokak lambaları yanınca eve döner.



Tek çocuk evcilik oyununda hem anne, hem baba, hem de çocuktur. Küçük kardeş olmaz çünkü kardeş olabilecek boy boy bebeği vardır. Baba işe gider, anne yemek yapar, kardeşler oynar. Tek çocuk sıkılır. Hi-men izlemeye gider.



Tek çocuk Kenan Doğulu’ya, Burak Kut’a âşıktır. Müzik çaların başına oturur, onların kasetlerini dinler. Kenan Doğulu’nun Kandırdım şarkısını açar. Bittimi başa sarıp, oynata basar (üzerinde yan duran küçük üçgen olan tuş). İçerden annesi bağırır “Çat çut ne yapıyorsun kızım”. Sessiz sessiz yapayım der. Bu seferde oynata basarken yanlışlıkla kayıt tuşuna da basar (üzerinde küçük yuvarlak olan tuş). Hemen fark edemez etse durduramaz. Tam durdurur, çok geç şarkının yarısı silinmiştir. Bir an hüzün çöker üstüne, sonra kasedi bir daha hiç bulunmayacak bir yere saklar. Hugo’yu izlemeye gider.



Tek çocuk küçükken paylaşmayı sevmez. Çünkü alışık değildir. Hayatta her şey sadece onunmuş gibi gelir. Zamanla alışır, bu kez kendine ait bir şeyi kalmaz. Kalemi, silgisi, hatta beslenmesini bile arkadaşlarına verir. Arkadaş bağımlısı olur çıkar. Tadını almıştır bir kez. İstemese de zaten arsız çocuklar gelir alır. Tek çocuk bu kez annesinden azar işitir ama yalnız değildir.




Den.iz

2 yorum:

  1. Tek çocuk kaç kardeşsin soruna tekim cevabını verince aaaa (efekti ile ) tek misin ? nee güzel diye bir cevap alır. :) Nesi güzeldir anlamam.

    YanıtlaSil
  2. Deniz sen baya iyi ki varsın lan...

    YanıtlaSil