24 Ağustos 2012 Cuma

Çilek Sokak Alışverişi #1




Uzun zamandır kızlarla şöyle sabahtan akşama bir alışveriş yapamamıştık. Kısmet perşembe günümüzeymiş. Kadıköy de çilek sokağa şöyle bir bakıp çıkarız dedik. Üç saatimiz geçti orada. Anam ne güzel şeyler gelmiş oralara. Kendimizi kaybettik. Her dükkâna bakmışızdır. Sokak sonuna kadar bir milk shake bir şişede su bitirdim :) Hava pek sıcaktı bazı mağazalar klimasızdı. Ama mevzubahis alışverişse gerisi teferruattır. Ay bu arada girdiğimiz her dükkânda Ebru Gündeş çalıyordu. Şimdi hangi şarkısı hatırlamıyorum ama yedi sekiz defa dinledik yani. Pek hoşlanmayan hatunlar olarak “hüööehh yine mi” gibi nidalarda bulunduk.

Hemen hemen her dükkânda aynı parçalar var. Siz siz olun üç saatte olsa dört saatte olsa önce sokağı komple gezin, alacağınızı en son alın. Kazıklanma riskiniz çok yüksek bazı ürünlerde epey fiyat farkı oluyor. Çoğunlukla aynı olsa da. Sokağın başında ve sonunda ki takıcılar dikkatimizi çekti. Fiyat olarak ikisi de yakın ama sokağın sonunda ki takıcıda ne alırsan 3tl kısmı vardı ki yabana atılmayacak cinsten. Şu yaka şeklindeki kolyeler 10lira 20 lira arasında değişiyor. Yuvarlak altın ve gümüş rengi olan cinsinden de var. İki takıcıya da bakın kararınızı verin :)

Tüm sokağı gezdikten, alışverişimizi tamamladıktan sonra mide gurultularımızın artık dışarıdan duyulduğunu anladık. Aslında şu rexx’e inen sokakta Petek büfe var. Hani şu artist, gandi, goralı gibi ekmek aralarını meşhur eden büfe. Ancak ramazan dolayısıyla kapalıyız diyordu. Merhaba mc donalds amca. Double cheese burgerleri mideye indirdikten sonra. Kendimizi vapura atıp doğru taksime geçtik. Önce terkosa baktık. Bir şey almadık oradan sanıyorum bir gittiğimizde saat sekiz falandı ve yavaştan kapanıyordu. Atlas pasajına uğradık oradan yalnızca gözlük aldım. Daha yürüyecek dermanımız kalmamıştı. Dolanırken nereye otursak diye konuşuyorduk. Şu meşhur 45lik adında ki mekâna üçümüzde hiç gitmemiştik. Birer bira içeriz dedik. Attık kendimizi 45liğe.

45lik oldukça hoş bir yer. Bizim gibi hala gitmemiş olanlar var ise şiddetle tavsiyedir. Adından anlaşılacağı üzere eski harika türkçe şarkıları çalıyorlar. Duyunca “aa bu şarkı, ya ben çok severim bunu” tepkileri verebileceğiniz bir yer. Duvarlarda eski film afişleri, türk sineması ve türk tiyatrocularının siyah beyaz fotoğrafları var. Mekânda çalışanlar (garson, barmen, güvenlikler) gayet saygılı ve güler yüzlüler. İçinize sineceğinden eminim diyebilirim. Biz birer şişe bira ve tuzlu fıstık söyledik. Fıstık 5tl efes şişe 10tl idi. Taksimde hatırı sayılır yerlerde hep bu fiyatlar zaten. Aklınızda bulunsun gençler :) Sevgiler.

çilek sokaktan 20 lira



7 yorum:

  1. 11 Double Cheese
    15 Gözlük
    35 Zımbası kopan pantolon
    50 Zımbası kopmayan pantolon
    3 Baykuş kolye
    11 Double cheese burger
    20 Yarı transparan bluz
    1.75 Vapur
    15 Efes ve fıstık ikilisi
    8 Taksi veya Dolmuş molmuş
    ____+

    169.75 TL.
    ______________ Bir dost ?

    YanıtlaSil
  2. asgari ücret aldığımı da eklersek vallahi çok. zaten iki gün geziyorum sonra bütün ay kış uykusu kahrolsun bu şartlar. dertlendim

    YanıtlaSil
  3. o gözlükle 3 tl olan kolyeye b-a-y-ı-l-d-ı-m !

    YanıtlaSil
  4. :) alışveriiiş en güüzel şey hehehe

    YanıtlaSil
  5. Istanbul ne kadar pahali... Oturdugum yerde bira 4.5 sfr(9 YTL) ve yaninda bir canak da ya cips ya da amerikan fistigi getiriyorlar. Hele happy hours'a rastlarsan karnini bile doyurabilirsin....

    canin sagolsun Deniz'cigim, boyle seyler genclikde yapiliyor, gez gezebildigin kadar benden sana tavsiye....

    Aldiklarini gule gule kullan
    Kocaman opuyorum seni ve resimdeki arkadaslarini..

    g.c

    YanıtlaSil
  6. Maaşı aldığın hafta, Paris Hilton

    Sonraki üç hafta, fakir fukara kalıyorsun çok kötü bir şey!

    YanıtlaSil
  7. :D hahahaha
    o kadar abartma canm

    YanıtlaSil