12 Ağustos 2012 Pazar

YOGA üzerine


Merhaba gençler;
Gün geçmiyor ki dengesiz ruhum başka bir şeye merak duymasın. Bu aralar sinir stresi son seviyede. Herkese her şeye çok çabuk sinirleniyor, bozuluyor, kırılıyor ve bıdı bıdı.
Spora yazılmak yaklaşık 2-3 aydır kafamda. Daha hala bir salona girip konuşup, anlaşmışlığım yok. Ama istek tavan. 
Geçmişte sporla aramız beden eğitimi derslerinden pek ileriye gidemedi. Azcık tenis dersi almışlığım, spor salonuna bir sene kayıt yaptırıp iki hafta gitmişliğim var. 
Bende vakit sıfır. Artık daha bilinçliyim spora bir sene yazılmam, bir ay yapabiliyor muyum denerim kendimi. Malum shiftli bir işte çalışıyorum, mağazacılık b*ktan bir mecra. Alternatifler bıd bıd çıkmaya başladı aklımda. Ben bir dvd alayım, evimde efendi gibi yapayım sporumu. Kişisel gelişimle ilgili dvdleri karıştırırken yoga takıldı gözüme. Olur mu ki la dedim. Aman bir istek bir arzu bir merak. Yaklaşık bir haftadır mağazadaki yoga ve meditasyonla ilgili tüm kitapları karıştırdım. Kim nerede nasıl hepsini hatmettim. Aldım dvdyi. Akif Manaf yoga işinin üstat kişisi.
Eve geldim salonu topladım, temizledim. Duşa girdim. Üstüme rahat kıyafetlerimi çektim. Yere yumuşacık polarları serdim. Odayı havalandırdım, klimayı ayarladım her şey mükemmel, bir de loş ışık. 

Efendim taktım dvdyi başlattım. Anam adamın telaffuzu ne öyle. Artık onca hazırlanmanın yorgunluğuyla bozulan sinirden midir nedir beni aldı bir gülme. Neyse Akif’in dediği gibi gereksiz gerginliği attım. Konsantre oldum devam ediyorum. Hareketler hiç yabana atılacak cinsten değiller. Yogaya başlamak için bir kere sağlam bir spor geçmişiniz olmalı bunu anladım. Isınma hareketleri yapılmalı ayrıca bunu da anladım. Ama ben o kadar özendim ki kıyamıyorum kapatmaya devam etmeye çalışıyorum. Ne zaman ki sırt üstü bir pozisyona geçtik daha da kalkamadım yattığım yerden izledim arkadaşları. Hele bir esmer hatun var grupta öyle canla başla yapıyor ki hareketleri aklınız şaşar. Meditasyonla sona eriyor program. En zevkli kısım arkadaş. 
Dvd ile olacak iş değil bir tarafını sakatlamak garanti. Dün yirmi dakika falan yapabilmiştim anam her yerim ağrıyor. Siz siz olun bu dvd olayına hiç girmeyin. Yani yoga meditasyon zart zurt daha evvel bir bilenden öğrendiyseniz rehber olarak on numara bu dvdler ama başlamak için sakat.
Sevgiler. 

2 yorum:

  1. Selam,

    ben tam eyvah bu kiz ne yapiyor derken, sen 20 dakikada isin farkina varmissin... DVD'ler alt yapin varsa isine yarar yoksa basina is acar. Aman DIKKAT.

    Spor icin vaktim yok deme, istersen yaratabilirsin...

    Bol sporlu günler...

    g.c

    YanıtlaSil
  2. :) spor candır doğru yapıldığı sürece

    YanıtlaSil