31 Mayıs 2012 Perşembe

saç önemli arkadaşım



Uzun zamandır takip ettiğim bloglar ve youtube kanalları var. Hepsi bitirdim, tükettim zart ürünlerim zurt ürünlerim diye video çekiyor veya yazı yayınlıyorlar. Aman tanrım nasıl bir özenmektir bendeki :) Ne zamandır bende yazacağım arkadaş diyordum fakat fotoğraf çekmeye üşeniyordum. İnternetten indirilmiş fotoğraflarla da böyle bir yazının güzel olacağını hiç sanmam. İçten olmaz bir kere. Kısmet bugüneymiş :) 
Ben yaklaşık 5 senedir saçlarımı düzleştiriyor ve boyuyorum. Pişman mıyım? Hayır. Sadece keşke saçımı ilk boyattığımda daha profesyonel bir kuaföre gitseymişim diye düşünüyorum. Benim saçlarım doğduğumdan beri dümdüzdür. Saçımı ilk kez boyattığımdan beri saçma bir dalga, tuhaf bir kabarıklık var. Sanırım kırıklardan ya da bilmiyorum. Düzelmesi için çok bir bakım uygulamadım. Son 3 senedir gittiğim kuaförüm brezilya fönünü önerdi. Fiyatı 350 liracıktan başlıyor. O yüzden hala düşünüyorum :) tamam tamam şimdik size şu sıralar kullandığım saç ürünlerini tanıtıp kendi fikirlerimi aktaracağım. Öhöm öhöm;
1 ve 2 Pantenin onarıcı bakım şampuanları. Kesinlikle onarmıyor. Yok öyle kullandım kırıklarım düzeldi diye bir şey. Yalnızca pantene için değil hiçbir şampuan bu kırık belasından kurtarmıyor kafanızı.
3 Dove renk koruyucu şampuanı. Bu da yalan. Saç boyası kendi rutininde akıp gidiyor.
4 ve 5 Nude doğal saç şampuanı ve kremi. Aldığımda seyahat boyları hediyeydi. Bende bir ondan bir ondan koyup fotoğraflayayım dedim. Diğer şampuanlar gibi işte yok bir yararı zararı. Temizliyor mu evet temizliyor. 
Şimdiye kadar bahsettiğim tüm şampuan ve kremleri dönüşümlü olarak kullanıyorum. Çünkü bir süre aynı ürünü kullanırsam saçımda kepeklenme oluyor. 
6 Elidorun bakım kürü. Bu ürünü bir kere falan kullandım. Sonra kaldırmışım bir kenara unuttum gitti. Bir yorum yapamayacağım o yüzden saygılar :)
7 ve 8 bu küçük şişecikler AVONdan. Yurtta oda arkadaşım avon temsilcisiydi. Tee o zaman ondan almıştım bunları. Şimdik ürünler için nemli veya kuru saça her gün kullanılır diyor. Yalnız her gün kullanınca saçta çok çabuk yağlanma yapıyor. O yüzden duştan sonra nemli saçıma uyguluyorum, saçı nasıl desem böyle bir pürüzsüzleştiriyor doğru. Ama kalıcı değil tedavi etmiyor yani. Çok güzel kokuyorlar, çok yoğun yapıya sahipler. 2 damla tüm saç ucunuza yetiyor. O yüzden ürün oldukça bereketli, memnunum yani.
9 Uzak durun. Dedim ya uzun süre aynı şampuanı kullanırsam saçımda kepeklenme oluyor diye. İşte yine öyle bir dönemdeyim. Annemle konuşuyoruz. “Ya anne” dedim “eczaneye soralım o bir şampuan tavsiye etsin, bilir onlar.” Amacım kepek illetinden çabucak kurtulmak. Anneme kadın bu şampuanı söylemiş. Aiiiyy almaz olaydı. Şampuanı kullanmaya başladım. Benim kepekler oldu birer yaratık. Artık baya baya dışarıdan görülüyor falan kabuklu falan leş bir şey oldu. Tam umudumu kesmiştim, bu kabuklu koca koca şeylerle yaşamaya alışayım diyordum ki dove un sıradan dındırık diye düşündüğüm kepek karşıtını aldım. Huzuru onda buldum. İşteki arkadaşım da kepekten muzdaripti “abi bir dene istersen benim yaratıkları geçirdi” dedim. O da kullanmaya başladı ve onunda kepekler gitti. İki kişi üzerinde test edildi onaylandı. Dove Kepek karşıtı on numara. Şuan benim elimde kalmadı. O yüzden fotoğrafta yok kuzucuklarım :)
10 Elidorun hava şartlarına karşı elektriklendirmeyen şeysi. Yiieaani. Düzleştirdikten sonra biraz bekliyorum saçım soğuyunca sürüyorum. İşte sanki. Daha çok psikolojik olarak iyi geliyor.
11 Yine elidorun saçı düzleştiren şeysi. Saçımı düzleştirmeden sürüyorum bunu. Yani ekstra bir düzgünlük verdiğini göremedim.
12 Pantene nin saçı ağırlaştırmaya bakım şeysi. Bakımı geç bildiğin sarı kız mı ne var ya saç açıcı spreyler ondan. Bir kere bunu deneyim dedim. Saç kremi kullanmasanız bile harika saç açıyor. Benim saçlar boyalı normalde kremsiz imkansız saçımı taramam ama bu spreyle her şey mümkün. Ayrıca çok harika kokuyor. Kullanmadan önce çalkalanıyor.
13 Dove un ısıya karşı şeysi. Düzleştirmeden önce sıkıyorum ardından hemen düzleştirmeye başlıyorum. Saçta böyle katur kutur bir his yaratıyor. Ya bir faydasını görmedim zararını da görmedim. Yurtta arkadaşım bütün serisini kullanıyordu(şampuan, krem, saç maskesi ve bu sprey). Yok yani her şampuan kadar.
Bu arada ben braun un düzleştiricisini kullanıyorum. Dehşet memnunum, öküz gibi memnunum. Kesinlikle tavsiye ederim. Plakalarında kesinlikle bir aşınma olmuyor, çok çabuk ısınıyorlar. Ben 2007de aldım ilk braun düzleştiricimi. Bu ocak ayında kablosunda bir temassızlık yüzünden bozuldu. Elektrikçiye götürüp yaptırmak istemedim. Sonra elimde patlar matlar. Servisine sordum. Kablo değişiminin mümkün olmadığı söyledi. Taş gibiydi yaa kablosu bozulmayaydı iyiydi. Ben hep haldur huldur sarıyordum kablosunu sonunda koptu içindeki teller. Gittim aldım aynısından, hala üretiyor braun çünkü harika bir ürün. Boynerden 175 liraya falan aldım yine. 
Bir de küçük bir not; ben bütün şampuanlarımın içine çam terebentini katıyorum. Yurtta kızlar işte uzatır, saç çıkarır falan dedi. O zamandan beri katarım içine gerçek mi bilemedim. Ama varlığı hoşuma gidiyor :P Saçı biraz sertleştiriyor ama hepimiz krem zart zurt kullanıyoruz zaten. Şampuanın yapısını da biraz açıyor. Daha sıvılaşıyor yani. 
Of amma uzun yazdım arkadaş. Sıkılmadan okuyabilen olur mu hoşuna gider mi bilemiyorum. Çok özenmiştim bloggerların yazılarına ama hevesimi aldım. Belki bunun gibi bir tane daha yazarım. He he canımsınız, sevgiler.

14 yorum:

  1. bi kaçı hariç hepsi bendede var. Kesinlikle haklısın bence bu tür yazılardan bol bol yazmalısın sıkılmadan okudum :)

    YanıtlaSil
  2. Valla sikilmadan okudum...

    Bir de schwarzkopf'un oil'ini dene... bana berberde tavsiye ettiler. Sadece saclarin islakken 2 damla eline damlatiyorsun ve saclarina masaj yapiyorsun ve saclarin dabaz dabaz olmuyor ve en guzeli saclara dogal bir parlaklik veriyor...

    Iyi reklam yaptik valla...

    g.c

    YanıtlaSil
  3. adsız 1
    teşekkür ederim bunu duymak beni çok mutlu etti :)

    teyzem :)
    aklımda bulunacak bi yerde rastlarsam alırım hemen :)

    YanıtlaSil
  4. YENİ YAZI İSTEERİİZ. DENİZ BİZEE YAZI YAAZ :D

    YanıtlaSil
  5. Yazıyı çok beğendiim :)

    YanıtlaSil
  6. yazıların gerçekten çok güzel devamını isteriz :)

    YanıtlaSil
  7. CANIM YEĞENİM,HİÇ SIKILMADAN OKUDUM,HEPİMİZİN HİSLERİNE TERCUMAN OLMUŞSUN.SAĞOL,VAROL.NİLOŞ

    YanıtlaSil
  8. Yahu ne güzel, akıcı bi anlatımın var öyle. Normalde uzun uzadıya yazıları hiç okumazken baştan sona sıkılmadan okudum, hemen de takip ettim :D
    Bu arada braun un düzleştiricisini bende kullanıyorum sanırım 3 senedir. Benim plakalar oldu pert. Artık her seferinde 200 derecede kullandığım için mi oldu çok fazla açık bıraktığım içinmi bilemiyorum yandı gitti :D Ama hala düzleştiriyor mu düzleştiriyor. Elimde patlayana kadarda kullancıam sanırım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu nasıl güzel bir yorum :) çok mutlu oldum sıkılmadan okumana :)
      Teşekkür ederim :)

      Sil
  9. Merhaba, koruyucu şampuan olarak şuanki tercihim Profein aynı zamanda dökülmelere de etkiliymiş. bayağı faydasını gördüm.

    YanıtlaSil
  10. Farklı ürün deneyen veya öneren varmı?

    YanıtlaSil
  11. oldukça faydalı bir yazı olmuş, elinize sağlık:) birçok şampuan kullanmış biri olarak sebamed şampuanlarından saç yapınıza uygun olanı seçip denemenizi öneririm. bikaç hafta önce buypasa.com dan kampanyada görünce alıp denemek istemiştim, şu an için oldukça memnunum:)

    YanıtlaSil