18 Aralık 2012 Salı

Dev Yardım Kumbaraları


Herkesin evinde çöpe atmaya kıyamadığı ancak artık kullanmadığı oyuncakları veya artık ihtiyaç duymadığı ya da kütüphanesinde yer veremediği kitapları vardır. Bunlar evin içinde oradan oraya taşınırken ziyan olup giderler. İlk kez facebookta gördüm, Giresun belediyesinin hayata geçirdiği bu kumbaraları. Fikir belediyenin mi değil mi bilemem ama bence müthiş olmuş. İstanbul’da da bu kumbaralardan olacak mı var mı diye düşünüyordum. 

Pazar günü “İçerenköy Carrefour”da karşıma çıktı. Bloğumda yazarım diye hemen fotoğraflarını çektim. Giresun’da ki kumbaraya ek olarak giysi bölümü de eklenmiş. İyi de olmuş.  Rotaract klübünü ben daha önce duymadım. Kimdir, kimindir, nedir bilmiyorum. Yardım kampanyasının içeriğiyle ilgili bir bilgi bulamadım internette. Şayet bir bilen varsa bizi aydınlatsın. Bu kumbarada aklınızın bir köşesinde olsun istedim. Sevgiler.

4 yorum:

  1. Şebnem hanım Rotaract kulübü Rotary Kulübünün 18-30 yaş arası gençlerinin oluşturduğu dünyanın en büyük 2.sivil toplum örgütüdür ve amacı sosyal sorumluluk projeleri üreterek yaşadıkları yerlerde toplum,çevre... için gönüllü olarak yardım ederler.

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar,
    Bu proje Bostancı Rotaract Kulübünün "Yardımlarınız Kumbara'da Birikiyor" projesidir. Proje ile ilgili detayları aşağıdaki Facebook adreslerinden alabilirsiniz.

    Ayrıca projemizle ilgilendiğiniz ve duyurusunu yaptığınız için teşekkür ederiz. Rotaract'lar olarak bunun gibi birçok proje ile ilgileniyoruz. Detaylı bilgi için Kulübümüzün Facebook sayfasından bize mesaj atabilirsiniz.

    https://www.facebook.com/BostanciRotaract
    https://www.facebook.com/KumbaraBostanciRotaract

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Yazıda da belirttiğim gibi fikre hayran kaldım.
      Yazıma ulaşıp beni bilgilendirdiğiniz için ben teşekkür ederim. Fikrinin, eyleminin arkasında olan bir kulüp görmek beni mutlu etti ve güvenimi arttırdı.
      Sitelerin linkini bende yazımın altında paylaşacağım.

      Sil