2 Şubat 2013 Cumartesi

Barış Manço 81300 Moda

Manço ailesin'den tık tık



Barış Manço’nun evine hiç gittiniz mi? Ben sonunda dün yani 1 Şubatta tamda ölüm yıldönümünde onun evini ziyaret ettim.

Müze Pazartesi günleri hariç hergün sabah 9dan akşam 5e kadar açık. Giriş ücretleri de oldukça uygun. Tam 5 lira öğrenci ise 3 lira.

Kadıköy belediyesi müzeyi tanıtan bir kitapçık hazırlamış. Girişte ve kafe bölümünden ücretsiz olarak alabiliyorsunuz. Belki hatırlayanınız vardır. Barış Manço’nun ölümünden sonra tüm mal varlığına haciz gelmişti. “Devlet Sanatçısı” Barış Manço’nun, tüm mirası bir anda yağmalanmaya başlamıştı. Manço ailesi uzun ve üzücü bir takım olaylardan sonra modada ki evi Kadiköy Belediyesinin de yardımıyla geri aldı. Barış Manço’nun vasiyeti üzerine 81300 Moda müze haline getirildi.

Aileyi bu kadar yıpratmaya gerek var mıydı? Devlet niçin bu olaya el koymadı? Söz konusu kişi Barış Manço. Bilmem anlatabildim mi?

Müze evin son haline en yakın olabilecek şekilde tekrar dekore edilmiş. Girişte sol tarafta büyük bir yemek masası ve Barış Manço’nun öldüğü gece son olarak kullandığı eşyalar sergileniyor. Araba anahtarı, cep telefonu ve ajandası.

Barış Mançoyla ilgili görmek isteyeceğiniz her şey müzede. Tüm kişisel eşyaları. Kravatları, fotoğraf makineleri ve kameraları, ödülleri, pasaportları, antika eşyaları, fotoğrafları, kıyafetleri, piyanosu, işlemeli vazo koleksiyonu, diş fırçası, oğullarının oyuncakları, çalışma masası, tabloları, boyaları, ona gelen hediyeler. Daha ne diyeyim gidin görün.

Barış Manço bütün başarısını saf sevgiyle elde etmiş bir adam. Sevgiyle ne kadar başarılı olunabileceğini kanıtlamış bir adam. Büyük adam… Sevgiler..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder