24 Mayıs 2013 Cuma

Soner ve Joker üzerine

Arkadaşım Gizemle uzun zamandır bir yere gidip kurtlarımızı döksek diye konuşuyorduk. Ama havalar malum son bir haftadır istikrarlı gidiyor. Ha düzeldi ha düzeliyor derken kısmet geçtiğimiz çarşambayaymış.

Kurt dökme operasyonumuz için hareketli, eğlenceli bir program arıyorduk. Jolly jokerin sayfasını karıştırırken yakın tarihte Soner Sarıkabadayı’yı buldum. Soner Kabadayı’yı seviyor muyuz? Özel bir ilgimiz yok ancak eğlenebileceğimize inandık. Kendisini buz ve pas gibi üç harfli şarkılardan tanıyorduk. Meşhur pop şarkılarının da söz yazarı olunca “eğlendirir bu yea” diyerek aldık biletlerimizi.

Tabi ki bir hatunun ilk problemi “ne giyeceğiz la”. İlk kez jokere gidecek olmanın bunalımıyla, sporla şıklığı aynı potada eritebilecek bir şeyler aradık. Ben yine dolabımın karşısında aynı sorunu yaşadım. “giyecek hiçbir şeyim yoğğk”.

O gün öğlen Gizemin evine geçtim. Evlerimizde istanbulun iki ucu. Uzun ve sancılı bir metrobüs yolculuğundan sonra ulaştım. Beraber yemeğimizi hazırladık yedik, çıktık. Tabi biz kekolar kapı açılış saatini programın başlama saati olduğunu zannedince, yaklaşık bir buçuk saat jokerin hayatımda hiç dinlemediğim ama eğlenceli sayılabilecek müziklerini dinlemek zorunda kaldık.


İçeride de otuz kişi falan vardı. Herhalde millet seviyor adamı öne geçmek derdindeler. Yan duvar kenarlarında masa vardı biz direk oraya geçtik. Adamın kelini yakından görsek ne olacak. Zaten mekanda bir sürü kel vardı asdfghjk J

Gizemle uykulu uykulu biralarımızı yudumlayıp, geyik yaparken yanımıza bir kız geldi(Adı Işılmış). Masamızın üçte birini kullanıp kullanamayacağını sordu. “Tabi” dedim. “Erkek arkadaşımda gelecek” dedi. Dünyanın en minnoş çifti J Onlarda bizim gibi Sonerle bir ilgileri yok eğlenebileceklerini düşündükleri için gelmiş. Espriler şakalar havada uçuşuyor sonra Gizemle dedik iyi ki gelmişler, beklerken çürüyecektik. Kendi aramızda gülüşüyorduk. Işıl aynı ben çok enerjik esprili. Işıla erkek arkadaşı bir espriye alkış tutarken bu alkış birden etraftakilerle bir protesto alkışına döndü. Tabi ki karnımıza ağrı girdi gülmekten. Herkes bunu bekliyormuş.

İki saat sonunda Soner Sarıkabadayı göründü. Çok eğlendik. Abidik gubidik danslar ettik. Zıpladık hopladık. Kurt dökme işlemi başarıyla tamamlandı. Milleti görseniz herkes birer put. Erkekler sevgililerin boynuna atmış kollarını tasma gibi. Kız kolun ağırlığıyla çökmüş. Sağa sola sallanıyorlar. Arada iç çekip özenerek bize bakıyorlar. Yazık üzüldüm la insanlara.

Jokere dair;

Mekan küçük ancak Soner Sarıkabadayı'ya ilgi fazla değildi yanı toplasan seksen kişi diyebilirim sanırım. Daha kalabalık olursa nefes almakta zorluk yaşanabilir. Havalandırma başarılı ama mekan kalabalıklaştıkça ve sizin dans etme seviyenize göre yeterli olmayabilir.

Giyinme şekilleri çok farklılık gösteriyor. Stiletto giymiş kızlarda vardı conversle gelende. Genelde kızlar tayt ve şık bluzlar tercih etmişti, erkeklerde gömlek kot. Keşke ayağıma babet giymeseymişim, conversinde gideri varmış yani. Siz de kurt dökme niyetiyle gideceksiniz ayağınızda ne rahatsa onu giyin canlar.

Taksimdeki her havalı mekan gibi 30luk efes 12lira. Tercihen önden bir şeyler içip gidin. Garsonlar gayet güler yüzlü, dikkatli ve ilgililer. Mekanda hiçbir kötü olayla karşılaşmadık biz.

Bayanlar tuvaletinde koltuklar var J Çıkmadan önce saçımızı başımızı düzeltelim diye girdik tuvalete. Anam nasıl yorulmuşum ayaklarım bacakları sızlıyor resmen. O zaman anladım koltukların neden konulduğunu.


Oh çok eğlendik. Darısı başınıza J Sevgiler.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder