13 Mart 2012 Salı

Hiç rejim yaptın mı tatlım?

Çalışan bir insanın kilo vermesi kadar zor bir şey yok. Bir kere her gün bir öğünü mutlaka dışarıda yiyorsunuz. Öyle evden hazırla, koy çantaya falan hikaye. Bir gün yaptın iki gün yaptın üçüncü gün mutlaka bir şey çıkar. Hazırlayamazsın, üşenirsin, evde unutursun, olmaz yani. E bir de akşam şiftinde olduğunuz gün akşam en erken on buçukta evdesiniz. Akşam şiftinde olan biri en son lokmayı ağzına attığında saat beştir. İllaki acıkıyorsun. Eve gel bir şeyler atıştır sonra hop yatak. Ne oldu yediğin her şey kilo. Ben sadece onda yemek yemeklede kalmazdım. Mutlaka bir çikolata sonra bir kuruyemiş tıkınır öyle yatardım. Ama buna bir dur dedim.
Ben o kadar çok abur cubur yiyorum ki aklınız almaz. Kapasitemi şöyle açıklayayım. Bir koca paket bol fıstıklı çikolata, koca bir paket kabuklu fıstık, varsa annemin yaptığı tatlılardan, sonra iki şekerli bir çay, baktım hala canım bir şeyler çekiyor cips bulur yerim. Zaten işte de koca bir çikolata mutlaka yemişimdir. E bir öğünü zaten işteyken yemiştim. Haliyle obeze doğru emin adımlar. Aslında yediklerime göre çok zayıfım :) aa bir de patlamış mısır keyfi var tabi ki.

Geçtiğimiz Cuma bu gidişe bir dur dedim. Kendi kendime bir karar aldım. Vereceğim arkadaş bir 5 kilo falan. İnanır mısınız cumadan beri ağzıma çikolata sürmedim. Kararı vermemin hemen ardından mağazadaki diyet kitaplarını karıştırdım. İyi hoş. Fakat henüz bir listeye bağlı kalmaya hazır değilim. Bu yüzden önce hayatımdan bir abur cuburu çıkarayımda sonrasına bakarız dedim. Öğün harici hiçbir atıştırma yapmıyorum. Aslında acıktığımdan değil sıkıldığımdan yiyordum bütün o abur ve cuburları. Hiç ağzım durmazdı arkadaş ya :) dur bakim cumayı sayma dördüncü günüme girdim Allah bozmasın. Sabah kahvaltısını hep yapardım zaten öyle atlama gibi bir huyum yok bana yemek olsun zaten :) sonra bir meyve falan yiyorum. Günlük tatlı ihtiyacımı bir dilim anne kekinden sağlıyorum. Çaylarıma şeker atmıyorum. Yok içemiyorsam bir tane esmer şeker şettiriyorum. Akşam onda eve geliyorsam yoğurt ve galeta kemiriyorum. Aklıma çikolata falan düştü diyelim hemen galetaya sarılıyorum. Bol bol su içmeye çalışıyorum. Bakalım ya, bindik bir alamete gideyoz kıyamete. Sevgiler. 

6 yorum:

  1. Çikolatasız bende asla yaşayamam :) ama 40gün boyunca yemezsen onun tadını (tabi mümkün değil) unutuyormuşsun ve canın istemiyormuş hadi son 35 gün sık dişini :)

    YanıtlaSil
  2. tonton cok guzel bir karar almissin, yolun acik olsun...

    3 tavsiyede bulunacagim...

    1) araya biraz yuruyus sikistir...

    2) sabahlari sutune, aksamlari da yogurduna yulaf karistir... muazzam tok tutuyor.

    3) çukudan asla vazgecme....ha,ha

    Deniz'in teyzesi

    YanıtlaSil
  3. remzide çalışmayı bıraktınmı?

    YanıtlaSil
  4. niye sen mi başvurucaksın benim yerime adsız kardeş

    YanıtlaSil
  5. tonton, gramajda eksilme var mi? Arada okurlarini bilgilendirsen iyi olacak...

    e.postana bir makale attim rejimle ilgili... ilgini cekecegini saniyorum...

    g.c

    YanıtlaSil