25 Mart 2012 Pazar

Yasayacak Mıyım Doktor?



Merhaba canlar
Deniz kardeşiniz bu aralar başını hastalıktan kaldıramıyor. Dikkat ettim de iki yazımdan biri ya hastalık ya da işten şikayet. Bu düzene bir dur demek lazım. Evet bu konuyu düşüneceğim. Fakat şimdi ben ne zaman hastalansam çaresiz kalan tıbbımızdan söz etmek istiyorum.
Her şey 17 mart cumartesi akşamı başladı. İşten sonra eve uğrayıp dışarı çıkacaktım. Sabahtan başım ağrımaya başladı zaten. Ya o gecenin programı iki hafta önceden falan yapılmıştı yani. Bak hatırladıkça gıcık oluyorum duruma. Eve girdiğim gibi yere yapıştım. Tansiyonumu bir ölçtüm ki 9a 5. Hep düşüktür benim tansiyonum ama bu kadar da değil tabi ki. Biraz yatayım geçer falan dedim. Yatış o yatış sabah hala başım ağrıyordu. Artık dayanamadım ve ağrı kesici aldım. Ağrı kesiciyi alınca tansiyonumda düzeliyor tuhaf bir şekilde. Sakın kimse tuzlu ayran yap falan demesin. Zamanında tuzu yaladım bildiğin. Ama tırt anlayacağınız.
Tüm bunlar olurken kuru bir öksürük başlamıştı ama takılmamıştım ben taa ki geceleri uykumdan uyandırana kadar. Nasıl bir öksürük yarabbi öksürmekten karın kaslarım baklava oldu bildiğin. Neyse tabi ben geceleri iki üç saatlik uykularla işe gidiyorum. Salı günü mağazada uyuya kalacaktım neredeyse. Çarşamba günü hoop poliklinik. Kulak burun boğaza aldım randevuyu ben ama bu öksürük işi, dahiliye alsaydın dediler. Doktor bu eşek değil ya anlamazsa yönlendirir yani diye düşündüm. Kbb hiçbir şey yok sinüzit filmi çekelim bir de göğüs hastalıklarına görün dedi. Göğüs hastalıkları hiçbir şey yok akciğer filmi çekelim dedi. İkisini de çekip gösterdim. Tekrar bir şey göremediklerini söylediler. Hayır ben anlamıyorum öksürmekten bütün kaslarım ağrıyor, uyku uyuyamıyorum, boğazım tahriş oldu, sesim kısıldı, çalışamıyorum, ciğerleri fırlayacak kan kusacak gibi oluyorum. Ben tüm bunları yaşarken hiçbir şey göremediklerini söylüyorlar. Benim bunu aklım almıyor. Neredeyse benim zorumlar birkaç ilaç yazıldı. Tabi benim doktora güvenim sıfır. İlaçlar bana zarar verecek ağır gelecek diye düşünmekten kendimi alamıyorum. O gecede uyuyamadım ertesi gün kafamı yastıktan kaldıramadım ve akşamına tansiyonum tekrar düştü. Cuma sabahı aile hekimine gideyim bir de dedim. Attım kendimi sokaklara oksijen biraz iyi geldi açıkçası, yatmaktan örümcek ağı tutmuştum. Aile hekimimize gittim. Kadın formalite icabı bir muayene et falan ya da sevk et değil mi? İçeri adımı mı atar atmaz rapor mu istiyorsun dedi. İçimden bismillah dedim. Oturdum koltuğa. Anlattım hastalığımı kullandığım ilaçları söyledim, durumun hiç düzelmediğini söyledim. Belki alarjiktir dedi. geceleri uyuyamadığımı söyledim. Alerjik bir hap kullan dedi, yok mu bunun ismi? Yazılmıyor mu dedim. O sırada bir rapor yazdı falan. Ya ben bilemedim bu aile hekiminin işlevini. Sadece rapor ve ilaç yazmak için mi varlar. Neyse aldım ilacımı bir gün daha yattım. Ya uzun lafın kısası grip oluyorum ben yine ve tıp yine benim grip teşhisimde geç kaldı. Dün akşamdan beri burnum akıyor belki ben grip ilacı alsam geçecekti.


Şimdi sizlere öksürüğümü geçiren mucizevi kocakarı ilacını anlatmak istiyorum. İsmini de ben koydum. Zencefilli MIRÇ. Azcık bal. Örneğin iki çay kaşığı. Azcık zencefil. Örneğin bir tepeleme çay kaşığı. İkisini çay tabağında karıştırıyorsunuz. Ve fotoğraftaki mırç kıvamına gelinceye kadar karıştırıyorsunuz. Sabah akşam iki kaşık öksürüğe kesin çözüm. Boğazı biraz yakıyor ama hemen geçiyor. Dayanılmayacak bir tat değil.
Artık iyileşeyim gezip tozayım onları anlatayım istiyorum. Sevgiler :)

5 yorum:

  1. çook geçmiş olsun :)

    YanıtlaSil
  2. Geçmiş olsun canım..
    Bende zencefil ve keçi boynuzu pekmezini karıştırıp yerim çok iyi geliyor.
    Sevgiler.
    Takibindeyim.

    YanıtlaSil
  3. Sevgili yegenim;

    sana tavsiyem Eylül veya Ekim ayinda grip asisi olman... yasin icin daha cok erken ama.... magazada hergun tonlarca insan ile el temasi halindesin....

    yukaridaki kocakari ilaci annenin tariflerinden mi?

    cok gecmis olsun...

    g.c

    YanıtlaSil
  4. teşekkürler hayat cafe

    teyzem tabi ki anne tarifi :) vallahi tıp mıp yalan yaşasın anne ilaçları :)

    YanıtlaSil